Воєнні злочини росіян в Україні розслідують уже 13 країн – Венедіктова

Дата: 19 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Воєнні злочини російських військових в Україні розслідують уже 13 країн: на платформі Євроюсту створено спільну слідчу групу, також Київ активно співпрацює з Міжнародним кримінальним судом.

Про це заявила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Ірина Венедіктова. Джерело: фейсбук-сторінка генпрокурорки України

За її словами, спеціальна команда експертів зі США та країн ЄС допомагає Україні в документуванні та розслідуванні злочинів. Разом з українськими слідчими та прокурорами працюватимуть мобільні бригади іноземних експертів.

“Лише спільними зусиллями на міжнародному та національному рівнях нам вдасться адекватно відповісти на політику сили та людських страждань, що проводиться Росією”, – заявила генпрокурорка.

Вона вкотре закликала світову спільноту дати чіткий сигнал, що скоєння міжнародних злочинів спричиняє міжнародну відповідальність, і допомогти Україні “найважливішим інструментом перемоги – зброєю”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан відвідав Бучу, що на Київщині. Він назвав Україну “місцем злочину” та наголосив на необхідності незалежного розслідування подій у місті.

Нагадаємо, що ще 2 березня Міжнародний кримінальний суд розпочав розслідування можливих воєнних злочинів та злочинів проти людяності, скоєних російськими військовими в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter