Волонтера Сергія Бутка заарештували за підозрою у вбивстві. Друзі кажуть про катування в поліції

Дата: 20 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Голосіївський районний суд Києва узяв під арешт волонтера і музиканта Сергія Бутка за підозрою у вбивстві жінки 13 листопада в парку біля Свято-Троїцького монастиря (Китаївська пустинь).

Про це в соцмережах пізно ввечері 19 листопада повідомили друзі активіста і його цивільна дружина – співачка і волонтерка Леся Рой.

Сергій Бутко та Леся Рой. Фото з фейсбук-сторінки Лесі Рой

Як розповіла Рой у коментарі виданню ZMINA, засідання з перервами тривало 18 і 19 листопада. Першого дня вона давала свідчення, на другий день кілька людей пропонували взяти Бутка на поруки.

Під час засідання Рой виклала в мережу фото рук Сергія Бутка зі слідами від кайданок і заявила, що чоловіка побили після затримання.

Фото з фейсбук-сторінки Лесі Рой

Друг Бутка, музикант Максим Солтис, який також приходив до будівлі суду, щоб за потреби дати свідчення, у коментарі виданню ZMINA підтвердив, що бачив сліди побиття, і зазначив, що адвокатка Бутка подала клопотання про проведення відповідної експертизи.

Волонтера затримали 16 листопада. Як повідомила Леся Рой, поліцейські прийшли до квартири, яку вона орендує разом з чоловіком, провели там обшук і доставили їх обох до райвідділу, але пізніше її відпустили, а чоловіка взяли під варту. Водночас, за словами Рой, офіційно його затримання зафіксували тільки близько сьомої вечора, і тривалий час не було зрозуміло суті звинувачень, бо з боку поліцейських спочатку звучали фрази про крадіжку шин та зберігання дитячої порнографії (що активістка описувала в пості на своїй фейсбук-сторінці).

Окрім того, того ж дня обшук провели у квартирі Максима Солтиса. За його словами, поліцейські прийшли до нього близько пів на дев’яту вечора, вилучили телефон, а тоді відвезли його до відділку, де опитали щодо подій 13 листопада. Як зазначає Солтис, вони разом із Сергієм Бутком та ще однією своєю знайомою гуляли неподалік місця, де сталося вбивство, увесь час перебували разом, а тоді ця їхня знайома підвезла обох додому. Дорогою до машини, за словами Солтиса, вони бачили поліцейський екіпаж, але на той момент не розуміли, про що йдеться, і в поліцейських до них також питань не було.

Тим часом 19 листопада поліція Києва повідомила про обрання запобіжного заходу 44-річному киянину за підозрою у вбивстві жінки в Голосіївському районі. За цими даними, потерпіла – 30-річна жінка, що мешкала неподалік, – загинула від вогнепального поранення в голову.

“Мотивом убивства киянки може бути бажання заволодіти квартирою потерпілої та її сестри. Слідчі проводять всі необхідні дії для встановлення спільників та інших фактів злочинної діяльності фігуранта, адже є матеріали, які вказують на те, що це непоодинокий випадок”, – заявив керівник поліції Києва Андрій Крищенко. 

Наразі розслідування триває.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter