Волонтер Пісоцький спростовує інформацію про свою начебто приналежність до ОПЗЖ, оприлюднену військовим Анатолієм Штефаном

Дата: 17 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Голова правління громадської організації “Міжнародна асоціація волонтерів, переселенців та біженців України” Володимир Пісоцький спростовує інформацію про те, що він є депутатом від забороненої партії ОПЗЖ в Дніпропетровській облраді, яка була оприлюднена 12 серпня на сторінці військового Анатолія Штефана і поширена низкою ЗМІ. 

Із відповідною заявою Володимир Пісоцький звернувся до видання ZMINA, також спростування міститься на сайті Міжнародної асоціації волонтерів, переселенців та біженців України.

Голова правління Міжнародної асоціації волонтерів, переселенців та біженців України Володимир Пісоцький. Фото з фейсбук-сторінки.

Ввечері 15 серпня сайт ZMINA опублікував інформацію, оприлюднену Анатолієм Штефаном, але зняв публікацію вранці наступного дня.

Згідно з заявою Володимира Пісоцького, інформація, опублікована Анатолієм Штефаном, стосувалась двох різних осіб з однаковими прізвищем, ім’ям та по-батькові і завдала репутаційної шкоди громадській організації “Міжнародна асоціація волонтерів, переселенців та біженців України” та її засновнику, які ніколи не мали і не мають відношення до політики.

“Засновник та керівник Громадської організації “Міжнародна асоціація волонтерів, переселенців та біженців України” Пісоцький Володимир Анатолійович та директор ТОВ “Редакція газети “Зоря”, депутат Дніпропетровської обласної ради Пісоцький Володимир Анатолійович – дві різні людини”, – йдеться у заяві.

Пісоцький також відкидає звинувачення Штефана у створенні “фейкового” реєстру волонтерів, оскільки “ініціатива створення реєстру волонтерів обговорювалася волонтерською спільнотою на “Міжнародному форумі волонтерів України” в місті Переяслав”.

“На сьогоднішній день є Реєстр волонтерів АТО та/або ООС в Державній податковій службі України, але в зазначеному реєстрі реєструються лише фізичні особи-волонтери з метою уникнення оподаткування гуманітарної допомоги , яка надходить на їхні рахунки у вигляді грошових коштів. Тому даний реєстр не є обов’язковим та далекий від об’єктивної, реальної кількості волонтерів, які здійснюють свою діяльність у різний спосіб .

ГО “Міжнародна асоціація волонтерів, переселенців та біженців України” та волонтерською спільнотою прийнято рішення створити власний “РЕЄСТР ВОЛОНТЕРІВ УКРАЇНИ “Міжнародної асоціації волонтерів, переселенців та біженців України”, – йдеться в заяві про спростування. 

В асоціації додали, що в реєстраційній формі інформація надається волонтерами у добровільному порядку і не має на меті жодних протиправних мотивів, а навпаки – з метою “ведення єдиного реєстру для покращення координації волонтерів, полегшення комунікації та значного покращення їхньої ефективної співпраці та оперативності надання допомоги військовим та цивільним”.

Надали в організації і своє пояснення щодо Премії волонтерів, про яку йшлося в її листах до обласних військових адміністрацій:

“Асоціація має право підтримати та нагородити волонтерів, тому ми ініціювали власну премію – Міжнародна премія “Волонтер 2022–2023″. До обласних адміністрацій Асоціація звернулася з офіційною пропозицією надати інформацію щодо волонтерів, яких варто відзначити. Але присудження премії відбуватиметься виключно регламентованим народним голосуванням. Церемонія оголошення результатів та нагородження відбудеться до Міжнародного дня волонтера. Визначення переможців премії проходитиме шляхом народного голосування на сайті Асоціації”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter