Вночі росіяни завдали ракетного удару по Мирнограду на Донеччині: постраждали троє людей

Дата: 28 Січня 2024
A+ A- Підписатися
У ніч на 28 січня війська РФ завдали ракетного удару по місту Мирноград Донецької області, внаслідок цього троє людей, серед яких дитина, зазнали поранень.
 
Про це повідомив керівник ОВА Вадим Філашкін.
 
Наслідки російського обстрілу Мирнограда на Донеччині. Фото: Вадим Філашкін

За його словами, серед ночі росіяни випустили по Мирнограду 3 ракети. Унаслідок обстрілу поранені три людини.

У Донецькій обласній прокуратурі уточнили, що о 01:30 війська РФ завдали ракетного обстрілу житлового масиву Мирнограда.

“Перебуваючи у власних домівках, отримали мінно-вибухові травми, різані рани та забої 15-річний юнак і чоловік 35 років. У 30-річної мешканки сусіднього будинку лікарі діагностували черепно-мозкову травму”, – йдеться у повідомленні.
 
У відомстві додали, що всім постраждалим оперативно надали невідкладну медичну допомогу.

Через ракетний обстріл пошкоджені 14 багатоквартирних будинків, навчальні заклади та 9 автівок.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Крім того, за словами Філашкіна, минулої ночі під вогнем окупантів також опинилася Красногорівка і Костянтинівка Мар’їнської громади, околиці Очеретинської громади. Курахове зазнало обстрілу касетними боєприпасами.

“У Лиманській громаді обстріляні Торське, Ямпіль і Терни. По Костянтинівці росіяни випустили 2 ракети С-300 – пошкоджене підприємство… У Торецькій громаді перебита лінія електропередач. У Часовоярській громаді пошкоджені 2 приватних будинки. У Сіверській громаді пошкоджений будинок у Серебрянці”, – додав посадовець.

Він уточнив, що всього за добу росіяни 6 разів обстріляли населені пункти Донеччини. 

Нагадаємо, з початку тижня росіяни вбили вісьмох цивільних жителів Донеччини та поранили ще понад 30 людей, серед яких п’ятеро дітей. 

Раніше ZMINA повідомляла, що від 24 лютого 2022 року і станом на 8 січня поточного року російські військові вбили на території Донецької області щонайменше 1830 цивільних. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter