Вночі росіяни атакували Україну різними типами ракет: на Одещині загинула людина, на Київщині – загорілося підприємство

Дата: 06 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Вночі 6 вересня російська армія вдарила по Україні ракетами повітряного та наземного базування, а також ударними дронами. Із 33 зафіксованих ППО знищила 23 цілі. На Київщині внаслідок падіння уламків зайнялася пожежа на підприємстві. На Одещині загинула людина, є руйнування.

Про це повідомляють Повітряні Сили ЗСУ, Державна служба надзвичайних ситуацій та очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Повітряники зафіксували 33 ворожі повітряні цілі:

  • сім ракет повітряного базування типу Х-101 / Х-555 / Х-55, випущені з дев’яти літаків стратегічної авіації Ту-95МС із району Енгельса;
  • одну балістичну ракету “Іскандер-М”;
  • 25 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” з південно-східного та південного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Чауда).

Усі повітряні цілі, що летіли на столицю, знищила протиповітряна оборона. 

Проте на Київщині внаслідок падіння уламків ворожої ракети виникло загоряння на території торговельного підприємства. Пожежу вдалося ліквідувати. Потерпілих та загиблих не виявили. 

Тим часом на Одещині протягом майже трьох годин російські терористи атакували Ізмаїльський район ударними безпілотниками.

“На жаль, одна людина загинула. Співробітник агропідприємства, який отримав важкі поранення, помер у лікарні.
Щирі співчуття рідним та близьким… У кількох населених пунктах зафіксовані руйнування та пожежі”, – розповів очільник тамтешньої ОВА Олег Кіпер.

Пошкоджено обʼєкти припортової та сільськогосподарської інфраструктури: елеватори, адміністративні будівлі, агропідприємства.

Нагадаємо, що попередня масована атака сталася під ранок 30 серпня. Загалом сили ППО збили в межах Київської, Черкаської, Одеської та Миколаївської областей 28 крилатих ракет та 15 дронів. 

Внаслідок падіння уламків у Фастівському та Бучанському районах Київщини виникли пожежі та руйнування житлових будинків. Через займання будинку опіки отримала 69-річна жінка, а незначні порізи дістали 43-річний та 49-річний чоловіки. Щодо загиблих, то це охоронці одного з підприємств. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter