Вночі росіяни атакували Київщину, Львів та Запоріжжя: що відомо?

Дата: 20 Червня 2023
A+ A- Підписатися

У ніч проти 20 червня російські окупанти вчинили масовану повітряну атаку на Київщину, Львів та передмістя Запоріжжя. За попередньою інформацією, обійшлося без жертв. Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури, нежитлові споруди та приватні будинки. 

Про це повідомляють начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, голова Львівської ОВА Максим Козицький, очільник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко.

Фото: Юрій Малашко

Так, за словами Кравченка, окупанти атакували Київщину дронами в декілька хвиль. Повітряна тривога вночі тривала понад чотири години.

“За оперативною інформацією, внаслідок атаки на території одного з районів пошкоджено нежитлові споруди та декілька приватних будинків. Цієї ночі на Київщині, як і під час попередніх атак росіян, активно працювала ППО. Дякуємо нашим військовим за професійну роботу”, – зазначив він.
 

Внаслідок падіння уламків збитих дронів сталося займання трав’яної підстилки. Загиблих і поранених немає.

Оперативні служби продовжують роботу на місцях. 

Тим часом близько 5-ї години ранку російські військові атакували Львів ворожими безпілотниками типу “Шахед”.

“Поцілили в критично важливий об’єкт. Три влучання. Пошкоджене перекриття між поверхами, вибиті вікна. Жертв чи постраждалих немає. Була пожежа”, – розповів Козицький.

Він також подякував за роботу українським захисникам протиповітряної оборони та фахівцям ДСНС, які працювали над ліквідацією загоряння.

Голова Львівської ОВА вкотре нагадав усім власникам та балансоутримувачам, що під час обстрілу чи повітряної тривоги укриття мають бути відчинені й перебувати в належному стані. Насамкінець Козицький закликав жителів Львівщини повідомляти про закриті чи непридатні укриття на гарячу лінію області за номером 112.

Крім того, окупанти вчинили масовану атаку по Запоріжжю та передмістю. Мішенями росіян, як зазначає Малашко, стали комунікації, майно та техніка сільськогосподарського та фермерського господарства, а також популярне місце відпочинку.

“На щастя, інформація про постраждалих людей не надходила. Фахівці працюють над ліквідацією наслідків ворожих ударів”, – резюмував він.

Нагадаємо, що 16 червня, у пʼятницю, російські окупанти вчинили масовану атаку на Київщину. Сили ППО знищили навколо столиці щонайменше шість аеробалістичних ракет “Кинджал”, шість крилатих ракет “Калібр” та два розвідувальних БпЛА.

Внаслідок атаки в самому Києві руйнувань та потерпілих немає. Однак в області пошкоджено понад 30 приватних будинків та постраждали шестеро людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter