Вночі росіяни атакували Дніпропетровщину: пошкодили церкву, адмінбудівлі та заклад освіти

Дата: 27 Липня 2023
A+ A- Підписатися

У ніч проти 27 липня російські війська 7 разів обстріляли Нікопольщину, а також атакували Дніпропетровщину безпілотником, який збили захисники. Обійшлося без постраждалих.

Про це повідомив очільник тамтешньої ОВА Сергій Лисак.

Фото: Сергій Лисак

“Майже три десятки снарядів з важкої артилерії поцілили по Нікополю, Покровській та Червоногригорівській громадах. Пошкоджені освітній заклад, адмінбудівля, компанія звʼязку, пошта та церква. Побиті два 2-поверхових будинки та господарська споруда. Понівечені лінії електропередач”, – зазначив він. 

Фото: Сергій Лисак

Наразі рятувальники зʼясовують, яких ще руйнувань заподіяли окупанти за минулу добу. Триває обстеження території.

Крім того, окупанти атакували Дніпропетровську область і безпілотником, ймовірно, іранським дроном Shahed. Та захисники з ПвК “Схід” його збили. 

Фото: Сергій Лисак

Раніше ZMINA писала, станом на 19 липня через застосунок “Дія” українці залишили 468 тисяч повідомлень про пошкоджене чи зруйноване внаслідок повномасштабної війни майно, а також 27 тисяч заяв про виплати за пошкоджене майно.

Водночас українці, які зробили ремонти пошкодженого унаслідок військового вторгнення РФ житла власним коштом, зможуть отримати компенсацію.

Нагадаємо, що на Дніпропетровщині у військовій частині Нацгвардії №3036 помер контрактник Богдан Говорухін. Чоловік, за версією керівництва, вчинив самогубство, однак рідні в це не вірять. 

Батько наголошує, що на тілі сина побачив чимало ушкоджень – зламаний ніс та вуха, синці на обличчі, а також прямокутний синець на руці, ймовірно, від приклада автомата. Тепер, щоб зафіксувати ушкодження, тіло Богдана треба ексгумувати. У рідних є фото травм, утім, доказом вони слугувати не можуть. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter