Вночі окупанти поцілили ракетою у пʼятиповерховий будинок у центрі Запоріжжя, є загиблі та поранені

Дата: 02 Березня 2023
A+ A- Підписатися

У ніч проти 2 березня, близько 01:35, окупанти завдали ракетного удару по центру Запоріжжя, поціливши у житловий пʼятиповерховий будинок. Внаслідок цього повністю зруйновані 2, 3, 4 та 5 поверхи одного підʼїзду. Станом на 10:40 відомо про чотирьох загиблих та вісьмох поранених. П’ятеро вважаються зниклими безвісті, серед них дитина. Ще 20 людей евакуювали з сусідніх підʼїздів. Розбір завалів та пошуки людей продовжуються.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Запорізькій області та Національна поліція України.

Фото: Головне управління ДСНС України у Запорізькій області

“Сьогодні вночі військові РФ здійснили чергову атаку (попередньо – із ЗРК С-300) по території обласного центру. Одна ракета влучила в багатоповерховий будинок, під завалами опинилися мешканці квартир, які в цей час мирно спали. Наразі виявлено трьох загиблих людей, шістьох поранених госпіталізовано”, – написали в Нацполіції.

Серед врятованих – вагітна жінка. 

Пізніше в Офісі президента повідомили, що за попередніми даними, загинули чотири людини та вісім дістали поранення. 

Внаслідок обстрілу у пʼятиповерхівці відбулося руйнування понад 10 квартир з 2 до 5 поверху. Уламками та вибуховою хвилею пошкоджено довколишні будинки. 

На місці працюють усі екстрені та профільні служби міста.

Рятувальники організували роботу Мобільного пункту обігріву поблизу частково зруйнованого житлового будинку. Там кожна людина зможе не тільки зігрітися, зарядити гаджети, а й отримати кваліфіковану допомогу. З постраждалими наразі працюють психологи ДСНС, волонтери Товариства Червоного Хреста України та медики.

Фото: Головне управління ДСНС України у Запорізькій області

Відреагував на обстріл і президент України Володимир Зеленський, зазначивши, що пошуково-рятувальні роботи тривають у нині.

“Держава-терорист хоче перетворити кожен день для наших людей на день терору. Але зло не запанує на нашій землі. Ми виженемо всіх окупантів, і вони обов’язково відповідатимуть за все”, – написав він.

Фото: Головне управління ДСНС України у Запорізькій області
 

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що у січні окупанти також били по центру Запоріжжя, пошкоджуючи будинки. Так, у ніч проти 16 січня окупанти вчергове обстріляли обласний центр ракетами С-300. Влучання сталося біля житлових будинків, що спричинило пошкодження квартир. Пʼятеро людей, серед яких двоє дітей, дістали поранення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter