Вночі окупанти обстріляли Дніпропетровську та Запорізьку області, є руйнування

Дата: 19 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Вночі жителі Дніпропетровщини та Запоріжжя знов чули звуки вибухів. Так, окупанти обстрілювали мирні населені пункти з важкої артилерії та цілили по них ракетами класу С-300. Внаслідок цього люди не постраждали, але їхні оселі зазнали руйнувань.

Про це повідомили голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко та голова ЗОВА Олександр Старух.

Фото: поліція Запорізької області

“Градами” та важкою артилерією обстріляли росіяни Нікопольщину цієї ночі… Понад 30 смертоносних снарядів прилетіли у дві громади – Червоногригорівську та Марганецьку. Попередньо, люди не постраждали”, – написав Резніченко.

За його словами, внаслідок обстрілу пошкоджені приватні будинки та господарчі споруди. З’ясування наслідків ще триває.

Жителі 17 населених пунктів Запорізької області за останню добу пережили 153 обстріли. Наразі зафіксовано 28 повідомлень про руйнування.

“Ворог продовжує терористичну діяльність, тренуючи професіоналізм своїх убивць на нашій землі. Запускаючи всі види озброєння, у тому числі заборонені міжнародним законодавством запалювальні снаряди по цивільній інфраструктурі та житлових будинках, окупант свідомо йде на воєнні злочини”, – зазначив Старух.

Він додав, що звук, який сколихнув серед ночі обласний центр – це ворожий обстріл Матвіївської громади. У своїх “зведеннях” окупанти зазначають, що вони цілили у надважливий стратегічний об’єкт. Але насправді ракета С-300 впала у полі, від її вибуху у місцевому освітньому закладі та будівлях поруч вибило всі вікна. Обійшлося без жертв.

Нагадаємо, що 17 січня о 13:00 завершилася 69-годинна пошуково-рятувальна операція в Дніпрі на місці влучання російської ракети в житловий будинок. Вдалося врятували 39 людей, з них шестеро дітей. Загинули 45 людей, з яких шестеро – діти. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter