Вночі окупанти атакували Херсонщину та Донеччину, є поранені

Дата: 30 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У ніч проти 30 листопада російські війська обстріляли Дарʼївку, що на Херсонщині та Покровський район Донецької області. На Херсонщині поранення дістали четверо людей, а на Донеччині – десятеро.

Про це повідомили Херсонська ОВА та міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Фото: поліція Херсонської області

“Опівночі російська армія атакувала Дарʼївку. Ворожим вогнем пошкоджені з десяток житлових будинків, дитсадок та лікарня. У власних оселях постраждали четверо місцевих жителів”, – зазначили у Херсонській обласній військовій адміністрації.

Звідти шпиталізували 59-річного чоловіка та 75-річну жінку. Їхній стан медики оцінюють як середньої тяжкості. Ще двом жінкам, 75 та 66 років, надали медичну допомогу на місці. Від госпіталізації вони відмовилися.

Фото: поліція Херсонської області

Тим часом по Донеччині окупанти вдарили одночасно шістьма ракетами “С-300” по Покровському району. Під обстріл потрапили Покровськ, Новогродівка та Мирноград. Станом на ранок 30 листопада, відомо про десятьох постраждалих, серед яких – чотири дитини. 

Так, у Покровську поранення дістала родина з двома дітьми – 16-річним хлопцем та 6-місячним немовлям. Також травмувався 13-річний хлопець. За попередньою інформацією, пошкоджені багатоповерхівка та 9 приватних будинків, відділок поліції, авто, гаражі. 

“Один зі снарядів вибухнув на подвір’ї будинку, де мешкала родина з двома дітьми. Внаслідок обстрілу було зруйновано дах та стіни оселі, сім’я опинилася під завалами.
Парамедик поліції допоміг вибратися з-під руїн чоловіку, в якого на руках було закривавлене немовля. Оглянувши хлопчика, поліцейський закутав його та швидко доставив до лікарні. Загрози життю піврічного Ілая немає”
, – зазначив Клименко.

Фото: Національна поліція України

У Новоградівці відбулося влучання у багатоповерховий будинок. Поранення дістала 13-річна дитина. Під завалами, ймовірно, можуть знаходитися ще пʼятеро людей. 

По Мирнограду росіяни вдарили 2 ракетами “С-300”, зруйнувався відділок поліції. 

На місцях влучань працюють ДСНС та поліція. Пошуково-рятувальна операція триває, поліцейські документують наслідки російських ударів

Нагадаємо, що 29 листопада внаслідок обстрілу російськими військовими Херсона загинув 68-річний чоловік, який у момент обстрілу був на власному подвір’ї. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter