Вночі армія РФ учергове обстріляла Херсонську область, є загиблі та поранені

Дата: 18 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

18 вересня близько 2:00 російські військові атакували місто Херсон та села Кізомис і Ольгівка Херсонської області. Внаслідок обстрілу двоє цивільних загинули, ще троє – отримали поранення.

Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін

Так, окупанти всю ніч атакували Херсонщину. Унаслідок “прильоту” по Херсону загинув 72-річний чоловік. Ще один – отримав травми, йому надали допомогу на місці.

У Кізомисі росіяни вдарили по приватному будинку. Від отриманих травм на місці померла літня жінка. Чоловіка 60 років у стані середньої важкості доставили до лікарні.

Під вогнем перебувала й Ольгівка. Постраждала 63-річна жінка, її госпіталізували.

Правоохоронці задокументували наслідки російських обстрілів та розпочали досудові розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднане з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Раніше ZMINA писала, що вдень 17 вересня росіяни завдали ударів по селу Томина Балка на Херсонщині, внаслідок чого загинув літній чоловік. Також армія РФ обстріляла село Садове, у результаті поранення отримав поліціянт. Крім того, у Бериславському районі на міні підірвався тракторист.

Нагадаємо, що 14 вересня на Раді оборони Херсонщини ухвалили рішення про обов’язкову евакуацію сімей із дітьми з населених пунктів, які перебувають під постійними обстрілами армії РФ.

Евакуацію проведуть з Берислава, Новоберислава, Веселого, Червоного Маяка, Зміївки, Тягинки, Львового, Ольгівки, Бургунки, Миколаївки, Одрадокамʼянки, Милового, Качкарівки, Дудчан, Новокаїр, Золотої Балки, Михайлівки, Гаврилівки, Осокорівки, Микільського, Понятівки, Токарівки, Білозерки, Берегового, Велетенського, Дніпровського, Антонівки, Садового, Комишан, Зимівника і Приозерного.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter