Внаслідок російських обстрілів Запорізької, Сумської, Донецької і Херсонської областей є загиблі та поранені

Дата: 14 Липня 2023
A+ A- Підписатися

У четвер, 13 липня, російські військові обстрілювали населені пункти у різних областях України. Зокрема, постраждали мешканці Запорізької, Сумської, Донецької і Херсонської областей – там загинули четверо людей та девʼятеро дістали поранення. Зруйновані будинки, пошкоджені складські споруди та соціальна інфраструктура.

Про це повідомили тамтешні обласні військові адміністрації. 

Фото: Юрій Малашко, Запорізька ОВА

Так, за минулу добу окупанти здійснили 63 обстріли 21 населеного пункту Запорізької області. 54 артилерійські удари прийшлися по Оріхову, Залізничному, Гуляйполю, Новоданилівці, Білогірʼю, Левадному, Степногірську, Камʼянському та ще десятьох прифронтових селах. Також правоохоронці зафіксували 6 ударів з РСЗВ по Оріхову, Верхній Терсі, Новодарівці та Червоному, 2 ракетних удари по Малокатеринівці та авіаційний удар по Оріхову.

У результаті ворожих обстрілів поранення отримали чотири особи. Також відомо про загиблого 40-річного чоловіка.

До ОВА надійшло 52 повідомлення про руйнування житлових будинків, господарчих споруд, складських приміщень та заклад соціальної інфраструктури.

Фото: Юрій Малашко, Запорізька ОВА

Протягом минулого дня росіяни також здійснили 23 обстріли прикордоння Сумської області, зафіксовано 176 вибухів. Обстрілів зазнали Білопільська, Великописарівська, Краснопільська, Середино-Будська, Шалигинська, Глухівська, Путівльська, Хотінська, Новослобідська, Зноб-Новгородська, Есманська громади.

Зокрема, Великописарівську громаду російські війська обстріляли з мінометів, пролунало 39 вибухів. Внаслідок одного з обстрілів пошкоджені 2 приватних будинки та ЛЕП. Також загинув чоловік 1971 року народження, мешканець села Попівка.

У Краснопільській громаді внаслідок мінометного обстрілу відбулося загорання приватного будинку. Також росіяни били з артилерії, пошкоджені огорожі декількох господарств та два будинки, в одному з яких відбулось загорання.

На Донеччині окупанти вбили одного цивільного – у Первомайському. Ще чотири людини в області дістали поранення. 

Загалом з початку повномасштабної війни у регіоні загинули 1610 людей, а поранення отримали – 3846. Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Тим часом на Херсонщині за минулу добу окупанти здійснили 76 обстрілів, випустивши 487 снарядів з мінометів, артилерії, танків, “градів”, авіації та БПЛА. По обласному центру випустили 40 снарядів.

Війська РФ поцілили у житлові квартали населених пунктів області, адмінбудівлю у Новоолександрівській сільській громаді, територію двох підприємств та гаражний кооператив у Херсонському районі. Внаслідок цього одна людина загинула та одна дістала поранення.

Нагадаємо, що за останні 500 днів війни загинуло втричі більше цивільних осіб, ніж за всі попередні вісім років бойових дій на Сході України.

З 24 лютого 2022 року до 30 червня 2023 року Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 25 170 випадків загибелі або поранення цивільних осіб в 1 504 населених пунктах України. Так, 9 177 людей загинули й 15 993 дістали поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter