Внаслідок російських обстрілів на Луганщині та Донеччині загинули п’ятеро людей

Дата: 27 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Унаслідок обстрілів російських військових на Луганщині та Донеччині загинули щонайменше п’ятеро цивільних. 

Про це повідомили голови тамтешніх ОВА Сергій Гайдай та Павло Кириленко

Фото: телеграм-канал Сергія Гайдая

На Луганщині 26 квітня гатили по всій території області й майже всюди поцілили в житловий фонд. Так, у Сєвєродонецьку зайнялася квартира в багатоповерхівці, горіли два будинки в Рубіжному, один – у Нижньому, ще два будинки та торговельні майданчики – в Лисичанську.

Також у Лисичанську обстріляли одну зі шкіл, у підвалі якої ховалися 23 людини, зокрема й діти. Обійшлося без жертв. 

“Поки ми евакуювали людей, серед яких було вісім дітей, із Білогорівки, росіяни відкрили вогонь по цьому селищу. Як наслідок, ще один приватний будинок непридатний для житла”, – розповів Гайдай. 

За словами посадовця, інформація про пошкодження будинків стосується лише тих випадків, де були займання. 

“Є будинки, де снарядами росіян пробиті стіни, пошкоджені вікна, немає частини даху, однак полум’я не було, і рятівників ніхто не викликав. Ці пошкодження рахуватимуть упродовж дня. Зокрема, коли обстежуватимуть на наявність залишків вибухонебезпечних предметів”, – зазначив він. 

Щодо загиблого цивільного в регіоні, то ним є 68-річний житель Привілля. Російський снаряд упав на подвір’я будинку чоловіка. Він помер на місці. 

Уже 27 квітня внаслідок обстрілу Гірської громади в регіоні відомо про ще щонайменше одну загиблу людину. 

Окрім цього, керівник Гірської міської військово-цивільної адміністрації Олексій Бабченко розповів, що росіяни підбираються ближче до Оріхового. У населеному пункті досі залишаються до десяти людей, які не встигли евакуюватися. Їх, ймовірно, депортують до тимчасово окупованих Росією територій. 

На Донеччині внаслідок обстрілів російських військових 26 квітня загинули троє жителів Лиману, Нью-Йорка та Травневого.

Ще шестеро осіб у регіоні отримали поранення. У Маріуполі, за словами голови Донецької ОВА, вдалось уточнити дані щодо одного пораненого, проте досі інформацію про точну кількість жертв звідти та з Волновахи отримати не вдається. 

Від початку вторгнення Росії в Україну внаслідок обстрілів та бомбардувань на Донеччині загинули загалом 274 мирні людини, а ще 858 отримали поранення. На Луганщині кількість загиблих за цей час сягнула вже 176.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter