Внаслідок російських обстрілів на Донбасі за минулу добу загинули семеро людей

Дата: 02 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Внаслідок обстрілів російських військових 1 травня у Донецькій та Луганській областях загинули семеро людей. 

Про це повідомили голови тамтешніх ОВА Сергій Гайдай та Павло Кириленко.

Фото: телеграм-канал Сергія Гайдая

За словами голови Луганської ОВА, минула доба у регіоні була надважкою. Російські військові гатили по Оріховому, де зруйнували 12 будинків, по Гірському, де зруйнували чотири будівлі, а також по Сєвєродонецьку, де обстріляли шість багатоповерхівок, п’ять з яких знаходяться по сусідству.

Окрім цього, у Лисичанську згоріла старовинна будівля багатопрофільної гімназії, яка є частиною Бельгійської спадщини міста. Триповерхова кам’яна споруда є пам’яткою архітектури.

Будівля гімназії у Лисичанську до початку повномасштабного вторгнення Росії. Фото: Вікіпедія
Наслідки російського обстрілу гімназії у Лисичанську. Фото: телеграм-канал Сергія Гайдая

“Загалом за 1 травня міста і села Луганщини 18 разів потерпали від ворожих обстрілів. Тільки офіційно зафіксовано руйнування 28 будинків”, – уточнив Гайдай. 

Двоє чоловіків з Лисичанська та Попасної, а також мешканка Золотого загинули 1 травня внаслідок російських обстрілів. Ще троє людей отримали поранення різного ступеня тяжкості. Серед постраждалих 12-річний хлопець. 

Щодо Донеччини, то російські військові минулої доби гатили по Лиману, де вбили чотирьох людей та поранили ще сімох. Також під ворожими обстрілами знаходились Володимирівка та Ярова, де поранення отримали троє та одна людина, відповідно. 

Крім того, у Бахмутській громаді одна людина померла від поранень, отриманих на Луганщині, а ще одній людині з Луганщини там надали медичну допомогу. 

Загалом від початку повномасштабного вторгнення на Донеччині загинули 290, а на Луганщині 185 мирних жителів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter