Внаслідок російського вторгнення загинули вже 240 дітей

Дата: 26 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Від 24 лютого внаслідок збройної агресії Росії в Україні загинули 240 дітей. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Сергій Кочмарський/ZMINA

Серед загиблих двоє дітей на Миколаївщині – автомобіль, в якому вони їхали, обстріляли російські військові. 

Ще 436 дітей отримали поранення. Серед них 16 річна дівчинка у Маріуполі, 6-річна дівчинка з села Красногорівка на Донеччині, якій лікарі ампутували ногу, та 9-річна дівчинка з міста Балаклія на Харківщині. 

Раніше радниця–уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук розповідала, що половина дітей, які звертаються за медичною допомогою, у віці від 7 до 14 років. Більшість отримують мінно-вибухові та вогнепальні поранення й чимало серед них тих, кому ампутують кінцівки.  

Найбільше дітей за понад три місяці вторгнення постраждали у Донецькій області – 151, на Київщині – 116, Харківщині – 105, Чернігівщині – 68, Луганщині – 50, Херсонщині – 49, Миколаївщині – 45, Запоріжжі – 28, Сумщині – 17, а також на Житомирщині – 15. Ще 16 постраждалих нарахували у Києві. 

У Офісі генерального прокурора традиційно зазначили, що цифри у статистиці постраждалих не є остаточними, бо досі триває робота зі встановлення жертв в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter