Внаслідок російського вторгнення вщент зруйновані понад пів тисячі об’єктів культурної інфраструктури

Дата: 11 Травня 2023
A+ A- Підписатися

За понад рік повномасштабного вторгнення Росії в Україні збитків зазнали 1464 об’єкти культурної інфраструктури на території понад дві сотні громад. Щонайменше 523 об’єкти зруйновані вщент. 

Про це розповіли в Міністерстві культури та інформаційної політики. 

Ілюстраційне зображення. Фото: “Інтерфакс-Україна”

Лише за останній місяць загальна кількість постраждалих об’єктів культурної інфраструктури зросла на 91 одиницю, а половина з них знаходиться на Харківщині. 

Харківщина входить до переліку регіонів, де зафіксували найбільшу кількість втрат. Щодо інших областей, то мова йде про Донеччину, Херсонщину, Київщину, Миколаївщину, Луганщину та Запоріжжя. 

Урядовці зазначають, що опубліковані ними дані не враховують пошкоджень пам’яток культурної спадщини. До об’єктів культурної інфраструктури відносять клубні заклади, бібліотеки, музеї, театри, філармонії, заклади мистецької освіти, наприклад, мистецькі школи й коледжі. 

Загалом, станом на 25 квітня поточного рокуі Цей часовий проміжок вказаний у повідомленні МКІП внаслідок російського вторгнення постраждали:

  • клубні заклади – 701;
  • бібліотеки – 555;
  • музеї та галереї – 77;
  • театри та філармонії – 23;
  • заклади мистецької освіти – 108. 

Нагадаємо, що злочини проти нематеріальної культурної спадщини можуть допомогти довести злочин геноциду щодо українців. Детальніше про це можете прочитати за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter