За останні 4 місяці через обстріли на Донбасі постраждали 105 осіб – ООН

Дата: 19 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

З травня по серпень моніторингова місія ООН на Донбасі зафіксувала 105 жертв серед цивільного населення.

Про це йдеться у 23-й доповіді Верховного комісара ООН з прав людини.

Монітори працювали на сході з 16 травня до 15 серпня цього року. Вони зазначили, що кількість жертв унаслідок обстрілів і вогню з легкої зброї зросла на майже 30% порівняно з попередніми трьома місяцями (19 загиблих і 62 поранених). 

“Більшість із цих інцидентів припала на період із середини травня до кінця червня. 50% жертв були спричинені обстрілами або вогнем із легких озброєнь, причому більшість з них була зафіксована на території, яка контролюється озброєними групами, і може бути спричинена діями уряду”, – йдеться в тексті доповіді.

Експерти також зазначили, що після 1 липня, коли набрало чинності “хлібне перемир’я”, кількість жертв серед цивільних значно скоротилася.

З нагоди Всесвітнього дня гуманітарної допомоги ООН учергове закликала вжити заходів для захисту мільйонів цивільних громадян України на Донбасі.

“У мене викликає глибоке занепокоєння те, що мільйони українських чоловіків, жінок та дітей, які живуть поблизу від 450-кілометрової “лінії розмежування”, постійно стикаються із загрозою обстрілів і снайперського вогню та неприйнятними ризиками, пов’язаними з великою кількістю мін і боєприпасів, що не розірвалися”, – зауважила координаторка з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter