Влада у Чернівцях хоче заборонити проведення Фестивалю рівності

Дата: 03 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

Чернівецька міська рада планує заборонити проведення Фестивалю рівності

Про це повідомляє місцевий сайт “Молодий буковинець” із посиланням на проект рішення “Про розгляд електронної петиції Гунька Миколи Івановича щодо заборони проведення гей-парадів та фестивалів рівності в м. Чернівцях”.

Фестиваль рівності мав відбутися в місті ще наприкінці травня, але тоді праворадикали та священники зірвали його. Активно виступають проти проведення фестивалю в “Нацкорупсі” та “Азові”: представники цих організацій навіть погрожували поліції.

У липні ультраправі разом з місцевими активістами блокували підходи до мерії, але чиновники не підтримали їх. Очільник Чернівців Олексій Каспрук тоді заявив, що влада не має права забороняти проведення будь-яких масових заходів, і пов’язав блокування мерії з політичним конфліктом у місті.  

“Випадковим чином з’являються представники тих громадських організацій, політичних партій, які мають претензії до свободи виявлення представниками ЛГБТ-меншини своїх прав. У нас громадські організації, активісти, які хочуть провести якийсь мітинг, виступ чи зібрання, повідомляють, ставлять до відома. Заборонити проведення якихось заходів можуть тільки за рішенням суду”, – говорив він.

У проекті рішення міськради щодо заборони проведення Фестивалю рівності, зокрема, пропонується депутатам підтримати гомофобне звернення обласної ради до Верховної Ради України та Кабміну щодо захисту інституції сім’ї в Україні, а “ЛГБТ-спільнотам запропонувати утриматись від проведення публічних заходів на території міста Чернівці”.

“Юридичному управлінню в разі оскарження даного рішення здійснювати супровід у всіх судових інстанціях та в Європейському суді з прав людини. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію Чернівецької міської ради з питань законності, прав і свобод людини, регламенту, депутатської діяльності, етики та запобігання корупції”, – йдеться в документі.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter