Влада Китаю закрила низку новинних сайтів за “надмірну незалежність”

Дата: 25 Липня 2016
A+ A- Підписатися

В Китаї влада закрила кілька сайтів, які публікували власні матеріали, а не передруковували офіційні повідомлення уряду.

Китайський інтернет-регулятор оштрафував  декілька веб-сайтів за порушення правил публікації в інтернеті, пише “Детектор медіа” з посиланням на Reuters.

Регулятор також наказав сайтам “виправити” ті сторінки, на яких були опубліковані власні новини сайтів.

Портали Sina, Sohu, NetEase та iFeng звинувачують в “надмірній незалежності та активності, що порушує закон та регулювання”. Згідно з китайським законодавством, новинні сайти можуть висвітлювати політичні теми, лише розповсюджуючи офіційні заяви та повідомлення уряду.  Журналісти, які працюють в недержавних китайських ЗМІ, акредитовані тільки для освітлення спортивних і розважальних подій. Однак деякі сайти створили свої команди зі збору новин або навіть розслідувань.

Нагадаємо, в Китаї новинним сайтам заборонили публікувати неперевірену інформацію з соцмереж. Державне управління з питань кібербезпеки Китаю випустило постанову, згідно з якою інтернет-ЗМІ не можуть поширювати будь-які новини, взяті з соціальних мереж, без перевірки.

Також влада Китаю відновила спроби змусити усіх користувачів реєструвати мобільні номери лише за умови надання документів, що посвідчують особу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter