У Херсоні влада тимчасово зняла заборону на перетин Дніпра, щоб цивільні могли евакуюватися з тимчасово окупованої території

Дата: 03 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

З 3 по 5 грудня включно триватиме евакуація цивільних, які зараз перебувають на лівому березі річки Дніпро у дачному селищі та не встигли залишити тимчасово окуповану територію.

Про це повідомили у Херсонській ОВА.

“Евакуація необхідна через можливу активізацію бойових дій на цій території. Тож у вказаний період буде знято заборону виходу на воду, але тільки у світлий час доби. Річкові переходи будуть дозволені на ділянці Річковий вокзал. На інших ділянках річки дозволу на переправу у названі дати не буде”, – йдеться у повідомленні.

В ОВА додають, що якщо громадянам буде потрібен додатковий час для прибуття на деокуповану територію, їх просять причалювати лише на Річковому вокзалі, як єдиному дозволеному місці.

Під час евакуації українці повинні мати при собі документи, що засвідчують особу та підтверджують громадянство України.

Влада не уточнює, чи є домовленість з окупантами, і як ті реагуватимуть на евакуацію.

Нагадаємо, у звільненому Херсоні з 20 листопада по 1 грудня унаслідок обстрілів російських окупантів загинули 19 людей. Ще 37 цивільних, зокрема одна дитина, отримали травми. Всього за цей період у місті зафіксували 119 “прильотів” з боку військ РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter