Вища кваліфікаційна комісія суддів відкрила провадження щодо одіозного судді Бабенко

Дата: 27 Вересня 2016
A+ A- Підписатися

Вища кваліфікаційна комісія суддів відкрила дисциплінарне провадження по голові Апеляційного суду Черкаської області Володимиру Бабенко, який змушував свого колегу суддю Сергія Бондаренка прийняти неправосудне рішення.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook адвокат Роман Маселко.

“Це дуже важливий перший крок до його звільнення за порушення присяги. Продовжуємо контролювати справу. Головне не дати затягнути розгляд та пропустити строки”, – написав Маселко.

Народний депутат Єгор Соболев написав у Facebook, що прокуратура і судова влада більше року не помічали правопорушення судді Бабенка.

“Два тижні тому ми спеціально присвятили саботажу цього розслідування засідання нашого парламентського комітету з протидії корупції. Після цього стало відомо, що голова суду Бабенко подав у відставку. Але, коли ми в парламенті минулого тижня звільняли сотні суддів за власним бажанням, я спеціально прослідкував, щоб серед них не було Бабенка. Було б неправильно дозволити йому піти за власним бажанням – зі збереженням недоторканності та пенсії в десятки тисяч гривень. Він має бути звільненим за порушення присяги. Із ганьбою і кримінальним розслідуванням”, – написав Соболев.

Нагадаємо, минулого року суддя Сергій Бондаренко заявив, що суддя Володимир Бабенко вимагав від нього ухвалити неправосудне рішення у справі за позовом підприємства Дмитра Фірташа ПАТ “Азот” проти вчительки Оксани Яшан. Підприємство намагалось виселити вчительку із приміщення.

Суддя записав розмову з головою суду. На записі Володимир Бабенко лає суддю, що той виніс правосудне рішення і далі, як це розцінює адвокат судді Роман Маселко, почав погрожувати судді.

Після рішення на користь вчительки суддя зазнав систематичного тиску та втручання в його роботу. 

У нього перевели помічника, не призначали нового, не реєстрували доповідні та заяви. Адміністрація суду також перешкоджала роботі судді з тим, щоб учасники судових процесів скаржились на суддю до Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС). Суддя пережив підпал машини й чатування невідомих під його квартирою.

З хронологією подій довкола конфліктної ситуації в Апеляційному суді Черкаської області можна ознайомитись за цим посиланням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter