Вирок у “справі Чийгоза” може бути у лютому – дружина

Дата: 07 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Вироку у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, якого судить підконтрольна Росії влада окупованого Криму, варто очікувати в лютому 2017 року.

Про це говорить його дружина Ельміра Аблялімова.

“Поки ще не всіх потерпілих опитали. Залишилися ті, які вже не хочуть йти до суда, а також “секретні” свідки звинувачення. Після них йдуть вже свідки сторони захисту. Ми з Миколою (Полозовим) вважали, що десь у лютому вийдемо на вирок. Є у нас припущення, що до триріччя справи вони захочуть показати результат – засудити, закрити”, – сказала Аблялімова в коментарі Крим.Реалії.

За її словами, надії на виправдувальний вирок у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу немає. Єдиний спосіб для Ахтема Чийгоза вийти на свободу – це втручання української влади.

“Дуже сподіваємося на те, що на захист Ахтема та інших ув’язнених, які вже зараз перебувають у колонії, стане держава, за яку вони борються. Тільки на це надія, інших варіантів немає”, – підсумувала дружина Чийгоза.

Як відомо, Ахтема Чийгоза затримали в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі, з партії “Русское единство”. Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

“Справу Чийгоза” російський суд розглядає в рамках “справи 26 лютого” після того, як 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо – щодо заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза, і окремо щодо інших фігурантів процесу – Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter