В Україні до довічного ув’язнення засудили винуватця вбивств на ґрунті расизму та гомофобії

Дата: 06 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

Дзержинський райсуд Харкова визнав 27-річного Віталія Кадничанського винним у вбивствах і замахах на вбивство на ґрунті расової дискримінації та гомонегативізму.

Як повідомляє прес-служба суду, за скоєні злочини, передбачені ч. 2 ст. 15 п. п. 1, 4, 13, 14 ч. 2 115, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, колегія суддів винесла чоловікові вирок у вигляді довічного позбавлення волі.

Віталій Кадничанський у суді

Окрім вбивства та замаху на життя, Кадничанського також звинувачували в незаконному поводженні зі зброєю.

В суді зазначили, що серед потерпілих від дій засудженого були як громадяни України, так і іноземці.

За інформацією “Української правди”, Віталія Кадничанського затримали ще 2012 року. Його жертвами стали шестеро осіб, троє з яких були іноземцями. Одразу після затримання чоловік визнав свою провину та розповів про злочини під час реконструкції подій. Однак згодом він відмовився від своїх слів.

2015 року депутати від “Радикальної партії Олега Ляшка” склали список фігурантів гучних кримінальних справ, яких називали “політв’язнями” та пропонували амністувати. Серед них був і Кадничанський, якого охарактеризували як “активного діяча українського антисистемного руху”.

Голова Групи моніторингу прав національних меншин В’ячеслав Ліхачов розказав Центру інформації про права людини про зафіксовані моніторингом злочини, скоєні Кадничанським.

Так 27 січня 2012 року у Харкові він напав на студента з Північної Африки та його українську подругу і наніс їм ножові поранення. 2 травня він на станції “Харків-Пасажирський” вбив чоловіка, який запропонував йому випити пива. 2 травня він поранив ножем 9-класників, один з яких нібито мав неслов’янську зовнішність. 10 травня злочинець підрізав 19-річного студента з Нігерії, а 13 травня – 28-річного студента-нігерійця.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter