“Він дуже хотів жити”: на Донбасі попрощалися з проукраїнським активістом Мирошниченком

Дата: 08 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Сьогодні в місті Бахмут на Донеччині попрощалися з українським активістом та волонтером Артемом Мирошниченком, який помер, не виходячи з коми, після нападу на нього двох місцевих підлітків.

Як повідомляє бахмутське Вільне радіо, прощання відбувалось у подвір’ї багатоквартирного будинку, в якому він жив.

Фото “Вільне радіо”

“Він дуже хотів жити, дуже боровся за своє місто, щоб у місті було гарно, а не небезпечно. Щоб тротуари були хороші, щоб світло горіло, щоб не били ліхтарі. Він допомагав військовим. Він весь час був у роботі, але ми недооцінювали це. Він любив тварин, рятував їх. У нас кішка захворіла, а він навіть кредит узяв, щоб вилікувати її. Він навіть мух не вбивав, а відпускав у вікно”, – промовив над тілом батько загиблого Микола Мирошниченко.

Брат Сергій згадав неабияку щедрість Артема, який намагався віддати все, що мав, на армію.

“Він допомагав буквально всім: котика витягти, у шпиталі допомогти, у побутових речах. Є активісти, які щось доводять, він нічого нікому агресивно не насаджував. Був побитий нізащо, бо просто захотілося”, – зауважила місцева активістка Катерина Мирошниченко.

Правозахисниця Оксана Боролюк закликала єднатися навколо пам’яті про Артема, нести пам’ять про нього в майбутнє і ставити за приклад для дітей.

Як повідомляє кореспондентка “Новинарні”, місцевий капелан отець Сергій, який відправляв панахиду за Артемом, порівняв загиблого з відомими вихідцями з Донбасу, які загинули за українську ідею, – Олексою Тихим і Василем Стусом.

Фото “Новинарня”

Після панахиди процесія пройшла із синьо-жовтими та червоно-чорними прапорами від будинку Мирошниченків через місце, де на нього було скоєно напад.

Поховали Артема в смт Ямпіль поруч із рідними.

Фото “Вільне радіо”

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter