Віктор Гандзюк: “Тишком-нишком ГПУ продовжує розвалювати справу про вбивство Каті”

Дата: 05 Серпня 2019
A+ A- Підписатися

Батько вбитої херсонської активістки Катерини Гандзюк Віктор Гандзюк каже, що прокуратура без його згоди збирається затвердити угоду з підозрюваним у справі Ігорем Павловським. 

Про це чоловік написав на своїй сторінці у фейсбук. 

Гандзюк зауважує, що у зв’язку з цим вже подав клопотання до Херсонського міського суду щодо дотримання його прав як потерпілого у справі. 

“Є інформація, що прокуратура збирається затвердити угоду з Собакою (за даними активістів, таким є псевдонім Павловського – ред.) без моєї згоди. І провести суд щодо нього тишком-нишком. Мені прокуратура ніякої угоди не показувала, і взагалі інформація стосовно Павловського для мене та мого адвоката закрита”, – пояснив причину клопотання Гандзюк. 

Чоловік додав, що вже в Херсонському суді під час подачі заяви дізнався: за клопотанням Верховного Суду справу передали в Приморський суд міста Одеси. 

Крім того, на сторінці ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?” вказано, що обвинувальний акт щодо Павловського надійшов до Херсонського міського суду ще 24 липня. 

“Але жодним чином про це прокуратура не повідомила потерпілих. Віктор Гандзюк не бачив цю угоду і не давав на неї згоду. Суд не може затверджувати угоду з Павловським, якщо сторона потерпілих не давала на це своєї згоди”, – уточнюють активісти. 

Нагадаємо, що один з підозрюваних у справі Катерини Гандзюк експомічник народного депутата від БПП Ігор Павловський 28 липня з’явився на футболі в Одесі. 

Згодом в ГПУ пояснили, що на нього вже не розповсюджується домашній арешт, оскільки прокуратура повторно не подала клопотання про продовження запобіжного заходу через стан здоров’я підозрюваного. 

Також Юрій Луценко в коментарях на своїй сторінці у фейсбук повідомив, що справа Павловського вже передана до суду. 

Ігорю Павловському оголосили підозру в співорганізації вбивства Катерини Гандзюк у листопаді 2018 року, після того як його ім’я як співучасника злочину публічно оголосили активісти. 

Зокрема, саме в будинок до Павловського перед втечею приїхали двоє виконавців нападу Сергій Торбін та Володимир Васянович, де також перебував ще один підозрюваний у справі як співорганізатор  раніше засуджений за серійні вбивства Олексій Левін. У будинку Павловського виконавці отримали гроші, аби переховуватися від слідства. 

17 квітня стало відомо, що прокуратура змінила підозру Павловському: замість організації злочину йому інкримінують його замовчування. Крім того, сам злочин тепер кваліфікують не як вбивство, а як нанесення важких тілесних ушкоджень. За два тижні після цього його відпустили під домашній арешт і зобов’язали носити електронний браслет, посилаючись на стан здоров’я. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter