Військовому загрожує позбавлення волі за те, що п’яним підстрелив хлопчика

Дата: 03 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Слідчі завершили досудове розслідування стосовно офіцера однієї з військових частин Збройних сил, який зі службового пістолета вистрілив у дитину.

Про це повідомили у ДБР.

Зброя, яку знайшли після інциденту у машині військового правоохоронці. Фото: Нацполіція
 

Інцидент з травмуванням 10-річного хлопчика трапився у липні поточного року. Тоді підозрюваний відпочивав з другом та його сином у будинку в Новоград-Волинському Житомирської області та напідпитку вирішив продемонструвати дитині бойовий прийом з обеззброєння противника.

Унаслідок “демонстрації” він прострелив хлопчику спину. Медики доставили дитину у тяжкому стані до реанімації, а наступного дня гелікоптером відправили до Києва. Досі постраждалий знаходиться під наглядом лікарів та потребує операцій. 

На місці пострілу правоохоронці знайшли кулю калібром 9 мм, а під час обшуку автомобіля військового вилучили автомат, різнокаліберні боєприпаси та вибухонебезпечні речовини. 

Військовослужбовця звинувачують у порушенні правил поводження зі зброєю, що заподіяло потерпілому тілесні ушкодження. Санкція статті передбачає покарання у вигляді службового обмеження на строк до 2 років або тримання у дисциплінарному батальйоні на той самий строк, або позбавлення волі на строк до 3 років.

Суд помістив його під цілодобовий домашній арешт. 

Фотографія обкладинки: Нацполіція 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter