Військовим, які повернулися зі сходу, надаватимуть ваучери для перекваліфікації

Дата: 18 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про посилення соціального захисту населення на період дії карантину, впровадженого через коронавірус. 

Про це повідомили на сайті глави держави. 

Верховна Рада ухвалила відповідний закон на початку грудня. Відтепер допомогу з часткового безробіття під час карантину надаватимуть усім підприємствам, зокрема і великим. Водночас ці правила діятимуть не тільки під час карантину, запровадженого через коронавірус, а й у період інших карантинів.

Також, згідно із законом, роботодавці мають повідомляти центр зайнятості про заплановане масове звільнення працівників не пізніше ніж за два місяці та за 30 днів, якщо йдеться про держслужбовців.

Закон також встановлює, що українці, звільнені з військової служби після участі в АТО / ООС без умови встановлення інвалідності, мають право отримати спеціальні ваучери для перепідготовки, спеціалізації чи підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями в пріоритетних видах економічної діяльності.

Право на отримання допомоги з часткового безробіття через карантин відтепер також мають громадяни, які отримують пенсії.

Нагадаємо, що українці, які повернулися додому після військових дій у межах АТО чи ООС, часто мають заново налагоджувати життя. Окрім проблем, пов’язаних із психологічною реабілітацією, також існує проблема працевлаштування, адже не всі роботодавці виконують прописані в законодавстві норми щодо збереження робочого місця за мобілізованими.

Раніше ZMINA підготувала спеціальну інструкцію для військових, які хочуть знайти роботу після демобілізації.

Фотографія обкладинки: Життя після АТО

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter