Військовому РФ, який катував та імітував страту цивільних, повідомили про підозру

Дата: 04 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Київська обласна прокуратура заочно повідомила про підозру російському військовому, який катував цивільних у селі Лубʼянка Київської області.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Російські окупанти. Джерело: Reuters

Мова йде про командира бойової машини 1-го десантно-штурмового взводу 5-ї десантно-штурмової роти 2-ї батальйонної тактичної групи збройних сил РФ. Йому закидають порушення законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК).

“У березні 2022 року під час окупації Лубʼянки військовий зупинив на вулиці трьох місцевих і, погрожуючи їм розстрілом, наказав пройти до приміщення, яке контролювали окупанти. Направивши на них автоматичну зброю та погрожуючи вбивством, окупант наказав потерпілим пройти до господарчого приміщення на території одного з домоволодінь. Там він допитував чоловіків про їхню приналежність до Збройних сил України та інших військових і громадських формувань, місцеперебування таких підрозділів, правоохоронних органів, а також військовослужбовців АТО/ООС”, – повідомили слідчі.

На голову одного із затриманих російський військовослужбовець надів мішок, завʼязав йому руки за спиною та бив прикладом автомата по голові. Після цього він поставив трьох чоловіків на коліна та продовжив усіх бити. При цьому він стріляв у напрямку чоловіків, імітуючи їх страту. По черзі він відводив затриманих до підвалу, де змушував роздягатися та шукав на їхніх тілах символічні татуювання.

Нагадаємо, що під час окупації Київщини російські військові викрали близько двох сотень людей, яких тепер тримають у СІЗО в Росії та використовують як “обмінний фонд”.

Фото обкладинки: Офіс генпрокурора

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter