Військового РФ, причетного до масових убивств мешканців Київщини, заочно засудили до довічного ув’язнення

Дата: 11 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

В Україні довічне позбавлення волі заочно отримав причетний до масових убивств цивільних у Київській області капітан армії РФ Дмитро Дьоготь.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Як інформують в СБУ, під час окупації Бучанського району Київської області він очолював розвідку 64 окремої мотострілецької бригади Збройних сил РФ. Під його керівництвом російські окупанти викрадали та вбивали мирних жителів, а також грабували їхні домівки.

Крім того, військовий власноруч застосовував вогнепальну зброю проти цивільних.

“Встановлено, що 3 березня 2022 року на одній з вулиць селища Гавронщина Дьоготь зупинив беззбройного 70-річного громадянина і вдарив його в обличчя прикладом автомата. Після падіння потерпілого рашист розстріляв чоловіка в спину. Ініційована СБУ судово-медична експертиза підтвердила, що причиною загибелі місцевого жителя стали численні вогнепальні поранення і втрата крові”, – йдеться в повідомленні.

Суд визнав Дьоготя винним за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни) і призначив йому довічне позбавлення волі заочно.

Як зазначається, наразі тривають комплексні заходи зі встановлення місця перебування засудженого для його покарання за злочини проти громадян нашої держави.

Нагадаємо, що довічне загрожує й іншому російському військовому та його підлеглим, які торік убили цивільного чоловіка на Київщині. Йдеться про Нурсултана МуссагалеєваОлексія Колеснікова та Олександра Вісєлкова

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter