Військові РФ вчергове обстріляли Запорізьку АЕС

Дата: 13 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Російські військові вчергове обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Вогонь ведуть із паркової зони міста Енергодар.

Про це повідомив мер міста Дмитро Орлов.

“Надійшла інформація про чергові провокації з боку окупантів. За свідченнями місцевих мешканців з району паркової зони в бік Запорізької АЕС та промислової території знову ведуться обстріли”, – зазначив він.

Орлов закликав жителів міста не виходити на вулиці, тому що час між пусками та прильотами становить усього 3-5 секунд.

Російські колаборанти теж підтвердили обстріл ЗАЕС, але знову звинуватили в цьому Україну.

Також ГУР Міноборони повідомила деталі вчорашніх обстрілів станції, які росіяни вчинили 12 серпня. Там повідомили, що ЗАЕС російські війська обстрілювали із сусіднього села Водяне. Також до воріт станції вони підігнали самохідну артилерійську установку “Піон” із нанесеною білою фарбою літерою “Z”. Також на САУ підняли український прапор. Це можуть використовувати для пропагандистських зйомок або провокацій.

Нагадаємо, Високий представник Європейського Союзу із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель закликав до створення демілітаризованої зони довкола Запорізької атомної електростанції. Разом з тим, постійний представник Росії при ООН Василь Небензя відхилив цю пропозицію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter