Військова прокуратура розслідує зраду 19 тисяч кримських військових та правоохоронців

Дата: 06 Лютого 2016
A+ A- Підписатися

Військова прокуратура розслідує майже 15 тисяч кримінальних проваджень щодо близько 19 тисяч військовослужбовців і правоохоронців, яких підозрюють у зраді, дезертирстві і не виконанні службових обов’язків.

Про це заявив військовий прокурор Анатолій Матіос, передає ВВС Україна.

“Протягом 2014-2015 років органами прокуратури зареєстровано 14 тис. 894 провадження відносно майже 19 тис. військовослужбовців України, які залишилися на території АР Крим після її анексії, і в діях яких є ознаки не виконання службових обов’язків, дезертирства, державної зради”, – сказав він.

Військовий прокурор додав, що приблизно одна п’ята цих проваджень (3 тисячі осіб) вже передано до суду. Щодо решти, за його словами, “здійснюються заходи з розшуку та затримання”.

“Ми встановлюємо тих, хто не тільки залишився на території Автономної Республіки, але й перейшов на службу до збройних сил РФ, інших відомств. І в цьому є ознаки злочину не тільки дезертирства, що дасть нам в подальшому можливість звертатися і до міжнародних судів”, – заявив Анатолій Матіос.

Станом на 26-27 лютого 2014 року, коли так звані “зелені чоловічки” захопили контроль над ключовими об’єктами Криму, згідно з офіційними даними, на території півострова були 20 315 військовослужбовців без урахування підрозділів МНС, інших державних інституцій, які мають право на зброю, повідомив військовий прокурор.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter