Війська РФ обстріляли Харківщину: є загибла та поранений

Дата: 27 Травня 2023
A+ A- Підписатися

У Харківській області росіяни обстріляли село Шипувате із реактивних систем залпового вогню, через обстріл загинула 61-річна жінка, поранень зазнав 60-річний чоловік.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

“Ворог продовжує обстрілювати цивільне населення Харківщини. На жаль, гинуть мирні люди. Сьогодні внаслідок обстрілу с. Шипувате Куп’янського району загинула 61-річна жінка”, – написав він.

Посадовець додав, що через російський обстріл чоловік 60 років зазнав осколкових поранень, його ушпиталили. Наразі медики надають постраждалому допомогу.

У Харківській обласній прокуратурі повідомили, що правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

“За даними слідства, 27 травня 2023 року близько 14:20 ЗС РФ обстріляли с. Шипувате Куп’янського району. Попередньо, обстріл вівся з РСЗВ. Загинула 61-річна жінка, також отримав осколкові поранення 60-річний чоловік, наразі його ушпиталено”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, унаслідок обстрілу пошкоджень зазнали житлові будинки мирних мешканців.

Нагадаємо, у ніч на 26 травня росіяни також обстрілювали Харківську область, зокрема у Мерефі пошкоджене цивільне підприємство, а в Ізюмі постраждала будівля закладу освіти та гараж з сільгосптехнікою, у Циркунах – приватний житловий будинок, у селі Мала Вовча – приватні житлові будинки та господарчі споруди.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter