Війська РФ обстріляли прикордоння Сумщини: загинув поліцейський та його син

Дата: 18 Червня 2023
A+ A- Підписатися
Унаслідок чергового обстрілу військами РФ Сумської області загинув поліцейський з міста Білопілля та його 4-річний син.
 
Про це повідомили у Сумській обласній військовій адміністрації, в Офісі генпрокурора та в поліції Сумщини.
 
Наслідки обстрілу Білопілля військами РФ

Війська РФ з артилерії обстріляли місто Білопілля, через це загинули чоловік та дитина, які бігли в укриття.

“Буквально за три метри від них прилетів снаряд. Вони просто бігли в укриття й не добігли 5 метрів. Батько на місці загинув, дитину не встигли довезти до лікарні, померла на руках”, — розповів міський голова Білопілля Юрій Зарко в коментарі “Суспільному”.

За словами посадовця, це сталося близько 16:20.

Згодом у поліції Сумської області повідомили, що загиблим виявився оперуповноважений сектору кримінальної поліції відділення поліції № 1 Сумського районного управління поліції старший лейтенант поліції Роман Бабенко.
 
“Йому було 38-років, а дитині лише 4. Ворог серед білого дня нещадно обстріляв з артилерії центральну частину м. Білопілля. Отримані травми виявились несумісними з життям правоохоронця та його дитини”, — йдеться у повідомленні.
 
Роман Бабенко. Фото: поліція Сумщини

За словами міського голови Білопілля, росіяни завдали удару по центру міста. За попередньою інформацією, влучання були біля місцевого гуртожитку, по приміщенню кінотеатру, в житловий будинок.

В Офісі генпрокурора повідомили, що правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України.

Російські військові майже щодня завдають ударів по прикордонню Сумщини, так уночі та вранці 18 червня окупанти здійснили 12 обстрілів. Зафіксовано 59 вибухів. Під російським вогнем опинилися 6 громад. Пошкоджений приватний будинок. 

Нагадаємо, 15 червня окупанти з території Росії обстріляли з мінометів селище Білокопитове Шосткинського району на Сумщині, поранили трьох дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter