Війна, нерозірвані снаряди та пограбування: українці розповіли, чого бояться найбільше

Дата: 04 Грудня 2018
A+ A- Підписатися

Пограбування, військова агресія та замахи на життя найбільше викликають в українців почуття незахищеності.

Про це стало відомо з результатів опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова, повідомляє “Українська правда” з посиланням на “Інтерфакс-Україна”.

В опитуванні, яке проходило з 5 по 8 жовтня в усіх регіонах України за винятком Криму й окупованих частин Донбасу, взяли участь 2017 респондентів, яким соціологи ставили запитання щодо рівня захищеності від різних загроз. Згідно з результатами, 81,3% українців заявили, що почувають себе незахищеними від пограбувань (захищеними себе вважають лише 12,4%), 75,1% – від військової агресії (15% не бояться війни ) та 71,4% – від замаху на життя (19,9% не вважають замах реальною загрозою життю).

Також експерти виявили, що від мін і боєприпасів, що не розірвалися, почуваються захищеними лише 18,5%, незахищеними – 66%; від терористичних актів – 15% і 71,4% відповідно. Майже 13% українців думають, що захищені від хуліганських дій, а 80,4% навпаки.

Додатково опитаним людям пропонували оцінити за п’ятибальною шкалою, наскільки гарантована безпека в їхніх населених пунктах: 1 – дуже погано, 5 – дуже добре. Надання адмінпослуг населенню і рівень гарантування безпеки українці оцінили в 3,2 бала, патріотичне виховання – в 3,1 бала, захист від надзвичайних ситуацій і надання допомоги переселенцям – по 2,9 бала, територіальну самооборону – у 2,8 бала, забезпечення правопорядку – у 2,7 бала, безпеку на дорогах та протидію злочинності – по 2,5 бала.

На запитання, у який спосіб респонденти забезпечують захист власного майна та житла від злочинців, 53,6% відповіли, що розраховують на засоби особистого захисту (зброя, замки, сигналізація, собака), 3,9% користуються послугами охоронної фірми, 3,5 % мають застраховане майно, 37,3% – нічого з перерахованого, а 4,4% було важко відповісти на питання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter