Відтепер у “Дії” інформуватимуть про розташування пунктів незламності поблизу

Дата: 20 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У мобільному застосунку “Дія” зʼявилася інформація про пункти незламності, де можна буде отримати доступ до гарячої води, інтернету та обігріву.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Фото: Міністерство цифрової трансформації України

“Сьогодні для українців запрацювала нова послуга. У “Дії” відтепер можна знайти найближчий до себе пункт незламності, подивитися графік роботи та зручності, прокласти маршрут. Це дасть змогу людям у разі потреби отримати доступ до світла, тепла, води чи інтернету”, – написав він.

З допомогою інтерактивної мапи можна дізнатися адресу, графік роботи та умови у кожному пункті незламності поблизу. Також їх можна відфільтрувати, відповідно до конкретних потреб – інтернет-зв’язок, обігрів, мобільний зв’язок, пандус тощо.

Тож, щоб скористатися сервісом, у застосунку “Дія” у розділі “Послуги” потрібно обрати “пункти незламності”. Далі знайти свою область, завантажити мапу та надати доступ до своєї геолокації. Додаток знайде пункти незламності в радіусі 1,5 км. Мапу також можна завантажити на власний пристрій.

Надалі у сервісі реалізують можливість поставити оцінку та залишити відгук про роботу цих закладів. 

Однак з безпекових міркувань пункти незламності в Херсонській, Донецькій, Запорізькій та Луганській областях не відображатимуться. Також функція частково буде недоступною в Харківській, Чернігівській, Дніпропетровській, Миколаївській областях.

Нагадаємо, що на 96 залізничних вокзалах по всій Україні запрацювали пункти незламності.

Пункти відкривають поетапно з початку жовтня. Нині вони працюють у Херсоні, Миколаєві, Краматорську, Слов’янську, Києві, Львові та інших населених пунктах, фактично на всіх вокзалах країни. Інтернет у них забезпечує Starlink. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter