Відповідальному за штурм Майдану “есбеушнику” скасували домашній арешт

Дата: 25 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Шевченківський суд Києва відпустив під особисті зобов’язання обвинуваченого в організації та вчиненні силового штурму протестувальників на майдані під час Революції гідності ексголові Служби безпеки України в Києві та області Олександру Щеголєву.

Про це повідомляє Адвокатська дорадча група.

Олександра Щеголєва тільки що Шевченківський суд відпустив під особисте зобов'язання.До сьогодні він перебував під…

Gepostet von Адвокатська дорадча група / Advocacy Advisory Panel am Freitag, 25. Oktober 2019

Прокуратура клопотала про продовження цілодобового домашнього арешту для колишнього силовика, адже він, за їхніми словами, може переховуватися від суду або тиснути на свідків. Однак адвокати Щеголєва стверджували, що він хворіє і потребує оперативного втручання. Як повідомляє видання Insider, для дослідження довідки про діагноз чоловіка вони попросили суд перейти в закритий режим, посилаючись на медичну таємницю.

Відтепер Щеголєв не має права виїжджати за кордон, спілкуватися зі свідками та потерпілими, а також зобов’язаний з’являтися до суду за викликом.

Як відомо, Олександра Щеголєва затримали 20 серпня 2015 року. Зараз він перебуває під арештом. Слідчі Генпрокуратури встановили, що тодішній очільник СБУ Києва та області разом з колишніми високопосадовцями вирішив провести спільно з органами внутрішніх справ антитерористичну операцію в центральній частині столиці. Олександр Щеголєв мав намір розігнати мітингувальників з Майдану Незалежності в Києві 18 лютого 2014 року.

Нагадаємо, у лютому цього року в п’яту річницю розстрілів на Євромайдані міжнародні партнери та правозахисні організації закликали Україну краще розслідувати справи Майдану і За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали дві з половиною тисячі людей, 104 з них загинули. 48 осіб загинули внаслідок розстрілів на Інститутській 20 лютого 2014 року. 80 людей дістали поранення саме від обстрілів з боку “Беркуту”. Усі злочини, скоєні під час Революції гідності, умовно об’єднані в одну велику справу, яка налічує 89 кримінальних проваджень. У них, зокрема, розслідують убивство 91 людини (78 мітингувальників та 13 силовиків). . Деякі навіть називали розслідування розстрілів активістів під час Революції гідності “ганьбою українського судочинства”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter