Відомі художники та дизайнери пропонують українцям написати Конституцію України

Дата: 28 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Українські художники та дизайнери до Дня Конституції оголосили про початок проєкту “Наша Конституція”, в якому всіх охочих запрошують власноруч написати текст Основного закону держави.

Про це йдеться на сторінці проєкту “Наша Конституція”. 

Фото: “Наша Конституція”

“Ми запрошуємо всіх українців власноруч написати текст нашої Конституції – одного з символів української демократичності та незламності. Конституція України складається з 14 розділів і 161 статті. Ми запрошуємо всіх співгромадян до громадянсько-мистецької акції: написати текст нашої Конституції разом, усією країною”, – заявили організатори. 

Для цього проєкту знадобиться 950 учасників – рівно стільки у Конституції абзаців та заголовків. Кожен учасник напише один абзац своєю рукою.

Організатори зберуть їх всі у книгу, яку супроводять дитячими малюнками, зробленими під час війни, а також роботами українських художників та ілюстраторів.

До участі в проєкті вже долучилися такі художники як Алевтина Кахідзе, Ярослав Солоп, Микита Кравцов, Анна Звягінцева, ілюстратор Олександр Грехов та ілюстраторка Женя Олійник.

До Дня Незалежності України організатори презентують готову книгу, оголосять про її передзамовлення, а вторговані кошти направлять на допомогу Збройним силам України та постраждалим від війни. Про всі надходження та витрати відзвітують публічно.

“Одним із символів нашого єднання, безперечно, є наша Конституція. Вона є нашим спільним творінням, результатом по-справжньому демократичних державних процесів, які розпочались ще від Запорозької Січі. Наша Конституція – це воля народу.

Попереду ж нас очікує багато складної роботи з відбудови країни та реформ на шляху до членства у Європейському Союзі”, – написала команда проєкту.

Важливо, що долучитися до написання Конституції можуть також і ті, хто проживає на тимчасово окупованій території. 

Щоб долучитися до проєкту варто виконати такі три кроки: 

  1. Зареєструватися за цим посиланням.
  2. Отримати від організаторів листа з абзацом Конституції, який треба власноруч написати на звичайному аркуші паперу.
  3. Відсканувати аркуш з текстом та надіслати скан або сам аркуш, якщо відсканувати можливості немає.  
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter