Відкриті провадження проти трьох суддів, які штрафували “автомайданівців”

Дата: 17 Червня 2016
A+ A- Підписатися

Вища рада юстиції відкрила три дисциплінарні провадження проти київських суддів, які штрафували активістів “Автомайдану”.

Як повідомляє прес-служба Вищої ради юстиції, відповідні матеріали були передані раді Тимчасовою спеціальною комісією з перевірки суддів судів загальної юрисдикції.

Справи були відкриті стосовно судді Шевченківського райсуду Анзора Саадулаєва, Оболонського райсуду – Владислава Дев’ятка і Дніпровського райсуду – Нелі Ластовки.

“Під час розгляду дисциплінарних справ Вища рада юстиції планує з’ясувати законність та мотивованість накладення вказаними суддями стосовно учасників “Автомайдану” у період з листопада 2013 року до квітня 2014 року адміністративних стягнень у вигляді позбавлення права керування всіма видами транспортних засобів”, – сказано у повідомленні.

Водночас ВРЮ відмовилася відкрити дисциплінарну справу за заявою пенсіонерки О. Репіхович проти судді Новобузького районного суду Миколаївської області Наталі Васильченко.  У жовтні 2012 року суддя оштрафувала пенсіонерку на 510 гривень за заклик не голосувати за Партію регіонів.

У ВРЮ визнали, що суддя допустила порушення, однак зазначили, що покарати її за це можна було лише протягом трьох років, а зараз відповідний термін вже сплив.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter