Відключення світла через ракетні обстріли 2 січня: у Києві відновили електропостачання

Дата: 02 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Через масовані ракетні обстріли 2 січня вимикалися повітряні лінії в Києві, Київській та Житомирській областях, унаслідок погодних умов є відключення на Донеччині та Хмельниччині. Станом на 16-ту годину в Києві вдалося відновити електропостачання. 

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики та ДТЕК.

Так, зокрема, через масований обстріл у Києві пошкоджено ЛЕП, без напруги низка підстанцій. Відключені майже 260 тисяч абонентів у кількох районах міста. 

На Київщині є знеструмлення в мережах 110 кВ у Бучанському, Вишгородському районах. Окрім цього, були тимчасові порушення в роботі ГЕС.

На Житомирщині внаслідок ранкових обстрілів вранці вимикалася повітряна лінія 110 кВ. Були знеструмлені понад 200 абонентів. Наразі всі зі світлом. 

У Дніпропетровській області через обстріли вимикалася повітряна лінія 150 кВ. Внаслідок цього були знеструмлені 728 споживачів – станом на ранок усіх заживили. Триває відновлення мереж. Також з технологічних причин без напруги 15 побутових споживачів – бригади виконують роботи з під’єднання.

У Нікополі внаслідок артобстрілу в приватному будинку осколком пошкоджено газопровід. Аварійники перекрили витік газу, відключень споживачів немає.

У Харківській області через обстріли було знеструмлено 11 281 споживача. На ранок заживили 6624 абоненти. Всього в області без світла 20 612 споживачів. Тривають відновлювальні роботи.

У Херсонській області через підтоплення та бойові дії відключено від електроенергії 13 972 точки обліку. В області без світла 49 населених пунктів (29 814 точок обліку).

У Чернігівській області через ворожі обстріли знеструмлено 16 населених пунктів (1036 точок обліку). З технічних причин відключено від електроенергії 16 населених пунктів (2167 абонентів). Тривають роботи з під’єднання.

У Сумській області через бойові дії немає світла в 58 населених пунктах, з них у 13 – частково. Знеструмлено 2694 споживачі.

Через обстріли в Охтирському районі пошкоджено газопровід, відключено одного споживача.

Крім того, за даними відомства, у Донецькій області через негоду без світла залишилися 14 населених пунктів. Минулої доби через бойові дії були знеструмлені мережі обленерго, три населені пункти, 6501 абонент. За добу енергетики заживили повітряну лінію 110 кВ, шість населених пунктів, 7404 абоненти, зокрема ті, що були відключені раніше.

У Хмельницькій області через несприятливі погодні умови без електроенергії 15 населених пунктів, з них 11 частково (1354 споживачі). Аварійні бригади працюють над їхнім відновленням.

У міністерстві додають, що застосування графіків відключень не передбачається.

Нагадаємо, зранку 2 січня російські військові вчергове масовано обстріляли Україну. Загалом під час ранкової атаки росіяни випустили 99 засобів повітряного нападу, серед яких 10 гіперзвукових ракет типу “Кинджал”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter