Від одного з найстаріших джентльменських клубів Лондона вимагають надавати членство жінкам

Дата: 21 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Засновниця британського бренду спідньої білизни Bluebella Емілі Бенделл вимагає від лондонського клубу джентльменів “Гаррік” відмовитися від принципу надавати членство тільки чоловікам. Якщо клуб не змінить своєї традиційної політики, вона погрожує подати на нього до суду.

У березні цього року Емілі Бенделл було відмовлено у вступі до клубу, що, як стверджують її юристи, порушує Акт про рівність 2010 року.

Емілі Бенделл. Фото: Glenn Copus

Як повідомляє BBC, з юридичного погляду головне питання полягає в тому, чи є клуб підприємством сфери послуг. Згідно зі статтею 20 Акта про рівність, останні не мають права дискримінувати клієнтів за будь-якою ознакою.

“Гаррік” – один з найстаріших і найвідоміших клубів у світі, але він дотримується застарілих і просто незаконних у наші дні цінностей. Місис Бенделл зробила успішну кар’єру і любить мистецтво, отже, має всі підстави бути членом клубу “Гаррік” і користуватися його послугами”, – кажуть її адвокати.

Жінка надіслала клубу листа з вимогою дати їй відповідь до 5 жовтня, інакше справа піде до суду.

“Я й гадки не мала, що клуби тільки для чоловіків усе ще існують, і була здивована і шокована. Якщо членами таких клубів є люди, які керують нашою країною, то про що це свідчить? Що жінкам закритий шлях у їхню спільноту і на їхні зібрання? Сподіваюся, що члени клубу “Гаррік” зрозуміють, що світ змінився, й ухвалять правильне рішення”, – цитує Бенделл BBC.

Garrick Club. Фото: philipberryman.com

Клуб “Гаррік” існує з 1831 року. Його заснували як місце для спілкування людей, що мають стосунок до театру. Членами клубу в різний час були Лоуренс Олів’є, Чарльз Дікенс, Герберт Веллс.

На сьогодні в “Гарріку” перебувають близько 1400 осіб. Нові кандидатури пропонуються постійними членами й мають бути схвалені таємним голосуванням. Прикметно, що “Гаррік” наймає жінок на роботу і допускає їх у свою будівлю, але тільки як гостей когось із постійних членів клубу.

У 2018 році газета Guardian писала, що щонайменше три таких клуби продовжують забороняти жінкам не тільки членство, а й відвідування. Клуб “Гаррік” до їхнього числа не входить.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter