Від коронавірусу помер слідчий ДБР у справах Майдану Андрій Єна

Дата: 16 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Від коронавірусу помер слідчий відділу Державного бюро розслідувань у справах Майдану Андрій Єна.

Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці Адвокатська дорадча група, яка представляє інтереси родин Небесної сотні.

Адвокати вважають, це великою втратою для розслідування.

“Андрій Єна вже тривалий час був ключовим слідчим по епізоду розстрілу протестувальників 20 лютого на вулиці Інститутській. Єна організовував і проводив слідчі експерименти на Алеї Небесної Сотні по цьому епізоду. Координував велику кількість учасників, експертів. Працював з потерпілими і свідками, досліджував, упорядковував відео. Це дуже великий обсяг копіткої і важливої слідчої роботи”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що всього під час Євромайдану постраждали дві з половиною тисячі людей, 104 з них загинули. 48 осіб загинули внаслідок розстрілів на Інститутській 20 лютого 2014 року. 80 людей дістали поранення саме від обстрілів з боку “Беркуту”. Усі злочини, скоєні під час Революції гідності, умовно об’єднані в одну велику “справу Майдану”, яка налічує 89 кримінальних проваджень. У них, зокрема, розслідують убивство 91 людини (78 мітингувальників та 13 силовиків).

У п’яту річницю розстрілів на Євромайдані міжнародні партнери та правозахисні організації закликали Україну краще розслідувати справи Майдану. Деякі навіть називали розслідування розстрілів активістів під час Революції гідності “ганьбою українського судочинства”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter