Версії вбивства журналіста Шеремета

Дата: 20 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Радник глави МВС Зорян Шкіряк зазначає, що попередньо слідство розглядає такі основні можливі причини вбивства журналіста Павла Шеремета як професійна діяльність, неприязні стосунки і “російський слід”.

Про це він сказав на місці події в Києві, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Безумовно, це спланований жорстокий злочин. Основні версії озвучені. Перш за все, це професійна діяльність журналіста”, – сказав Шкіряк.

Він зазначив, що не виключається версія, пов’язана з неприязними відносинами Шеремета з певними особами.

Крім того, радник голови МВС підкреслив, що особисто він згоден зі своїм колегою, народним депутатом Антоном Геращенком в тому, що, безумовно, не можна виключати “російський слід” у цьому злочині.

Водночас, прокуратура розглядає версію замаху на життя керівника “Української правди” Олени Притули, у машині якої Шеремет знаходився під час вибуху.

Про це в ефірі каналу 112 заявила речник прокуратури Києва Надія Максимець.

Вона додала, що також проводяться слідчі дії біля дому Шеремета і Притули, де машина була припаркована вночі.

“Також встановлюється, чи були там відеокамери, встановлюється, чи були там, можливо, свідки, які володіють якоюсь інформацією з цього приводу”, – сказала вона.

Тим часом екс-кандидат у президенти Білорусі на виборах 2010 року Микола Статкевич вважає, що “це був теракт насамперед проти Білорусі, а не України”.

“У повідомленні “Української правди” не написано головного – убито керівника популярного патріотичного сайту “Білоруський партизан”, який твердо займав патріотичну білоруську позицію (…)”, – написав Статкевич у Facebook.

Як відомо, журналіст “Української правди” Павло Шеремет загинув у середу вранці в результаті вибуху машини керівника видання Олени Притули, в якій він знаходився.

Машина вибухнула о 7:45  на розі вулиці  Богдана Хмельницького та Івана Франка навпроти ресторану МкДональдс.

За попередніми даними МВС, машина була підірвана саморобним вибуховим пристроєм, можливо – дистанційно керованим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter