Верховна Рада ліквідувала Комісію з моралі

Дата: 10 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

Народні депутати проголосували за ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі через неефективність даного органу.

Як повідомляє кореспондент Цензор.НЕТ, за законопроект №1647 проголосували 245 народних депутатів.

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі була створена постановою Кабінету міністрів України від 17 листопада 2004 року. Її функцією була перевірка роботи ЗМІ та організаторів масових заходів на наявність сексуального чи еротичного контенту, насильства і жорстокості. Фінансування комісії здійснювалося з державного бюджету.

Діяльність і сам факт існування цього органу неодноразово критикувалася журналістами та діячами культури. Зокрема, проти НЕК виступали письменники Олесь Ульяненко, Юрій Андрухович, Сергій Жадан. Комісію неодноразово звинувачували у спробах здійснювати художню і політичну цензуру.

Як пише “Лівий берег“, найбільш відомими рішеннями комісії були заборона показу мультсеріалу “Сімпсони”, програми Comedy Club, обмеження показу мультсеріалу South Park і рекомендація заборонити комп’ютерні ігри Mortal Kombat, God of War III і Manhunt II.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter