Верховний Суд визнав видворення Саакашвілі з України законним

Дата: 20 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Видворення в лютому 2018 року ексголови Одещини Міхеіла Саакашвілі до Польщі відповідає українським законам. 

Про це повідомили у Верховному Суді. 

Верховний Суд визнав законними дії суб’єктів владних повноважень щодо реадмісії Міхеіла Саакашвілі до Республіки…

Gepostet von Верховний Суд am Mittwoch, 20. November 2019

Судді не задовольнили касаційної скарги Міхеіла Саакашвілі до Адміністрації Держприкордонслужби, Міграційної служби та МВС. Він просив визнати незаконними дії цих органів. Верховний Суд, як зазначає пресслужба, залишив чинним рішення судів попередніх інстанцій, які також визнали повернення Саакашвілі до Польщі законним. 

Постанова суду набирає чинності з моменту її ухвалення, є остаточною і оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, що на початку жовтня військова прокуратура розпочала кримінальне провадження про викрадення, насильницькі дії, а також незаконне переміщення через державний кордон Міхеіла Саакашвілі.

Як відомо, колишній президент України Петро Порошенко позбавив Саакашвілі громадянства у 2017 році. Жодних заяв стосовно цього ні президент, ні співробітники адміністрації не робили.

В Україні Саакашвілі інкримінували три статті Кримінального кодексу: замах на злочин (ч. 1 ст. 15), злочин, скоєний за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28), сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності (ч. 2 ст. 256).

У травні поточного року президент Володимир Зеленський скасував указ свого попередника і повернув громадянство Саакашвілі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter