Верховна Рада ухвалила закон про складання обов’язкових іспитів для отримання громадянства України

Дата: 22 Березня 2023
A+ A- Підписатися

У парламенті ухвалили закон про обовʼязкові іспити для отримання громадянства України. Для цього потрібно буде скласти іспити зі знання Конституції, історії України та державної мови.

Про це повідомив нардеп від “Голосу” Ярослав Железняк.

Фото: Главком

Парламент підтримав у цілому запровадження як умови прийняття до громадянства складання іспитів з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою“, – зазначив він.

За відповідне рішення проголосував 281 нардеп.

Закон передбачає, що в разі бажання отримати громадянство України будь-хто має подати письмове зобовʼязання, що складе іспити з Конституції України, історії та української мови.

Водночас ті, хто отримав громадянство за особливі заслуги перед Україною, становлять державний інтерес для України або служать у війську чи нагороджені державною нагородою, мають скласти ці іспити впродовж двох років.

Нагадаємо, на початку січня поточного року люди з тимчасовим посвідченням громадянина України, а також члени їхніх сімей, які є громадянами України, створили петицію на сайті президента з проханням зобов’язати Державну міграційну службу приймати в них декларації про вихід з попереднього громадянства. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter