Верещук обіцяє на посаді міністерки приділяти увагу вирішенню гуманітарних питань

Дата: 05 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Новопризначена віцепрем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук обіцяє зосередитись на розв’язанні гуманітарних питань внутрішньо переміщених осіб. 

Про це вона повідомила під час виступу у парламенті. 

Верещук запевнила, що МінТОТ продовжить виконувати План реалізації Стратегії деокупації та реінтеграції Криму, зі 158 позицій якого 98 стосуються міністерства, та планує здійснити аудит рішень Ради національної безпеки та оборони, законопроєктів і законів, які має виконувати відомство. 

“За результатами аудиту ми скорегуємо пріоритети, робочі плани та дедлайни”, – сказала вона.

У планах міністерства створення експертної та громадської ради, куди, за словами Верещук, мають увійти представники громадських інститутів. До кінця року мають створити й спеціалізовану державну установу – Український національний центр розбудови миру, що збиратиме доказову базу порушень, пов’язаних зі збройною агресією.

У виступі Верещук  наголосила, що працюватиме над залученням коштів на проєкти, пов’язані, зокрема, з відновленням інфраструктури постачання води у Донецькій та Луганській областях. 

Важливим аспектом її роботи, за словами Верещук, є гуманітарна складова:

“Мій пріоритет – це молодь. Саме для них та з ними ми будемо повертати наш Крим та Донбас. Я буду приділяти особливу увагу питанням освіти та працевлаштування молоді з тимчасово окупованих територій. Ми хочемо, щоб нова сторінка їхнього життя починалась з переїзду на підконтрольну територію, де їх чекатимуть толерантні люди, якісна освіта, робота, іпотека, гарні друзі та можливість створити сім’ю”.

Новопризначена міністерка пообіцяла також доєднатись до Тристоронньої контактної групи, однак не уточнила, у якій саме ролі. Олександр Резніков, який очолював міністерство, раніше пішов з посади заступника голови української делегації в ТКГ.

Фотографія обкладинки: скріншот з відео

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter