Венедіктова відкрила нове провадження щодо ДТП з Трухіним після публікації розслідування

Дата: 02 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Генпрокурорка Ірина Венедіктова відкрила ще одне кримінальне провадження щодо ДТП за участю народного депутата Олександра Трухіна і доручила його розслідувати НАБУ.

Про це вона повідомила на своїй фейсбук-сторінці 2 лютого, після того як більшість ЗМІ поширила знайдений УП відеозапис із нагрудної камери поліцейського, який свідчить про те, що нардеп намагався дати хабар правоохоронцям та залишити місце аварії.

“Без жодних зволікань дала доручення зареєструвати кримінальне провадження. На жаль, мова вже йде не тільки про участь в ДТП. Абсолютно очевидно, що питань для вивчення набагато більше. Підслідність визначаю за НАБУ “, – написала генпрокурорка. 

Крім того, після оприлюднення розслідування УП Міністерство внутрішніх справ заявило: інформація про те, що Олександр Трухін після ДТП намагався домовитися з главою МВС Денисом Монастирським, не відповідає дійсності. У відомстві додали, що поліцейські сумлінно виконали свої службові обов’язки з документування цього ДТП, а далі справу розслідує ДБР.

Зі свого боку в ДБР заявили, що не мали у своєму розпорядженні відео щодо ДТП за участю нардепа Олександра Трухіна з нагрудної камери поліцейського, яке опублікувала “Українська правда”.

Як відомо, аварія з участю автівки Трухіна сталася 23 серпня о 15:45 на Бориспільській трасі поблизу Києва. За даними ЗМІ, Трухін за кермом Audi не дотримався безпечної дистанції і на великій швидкості в’їхав в автомобіль Ford, який, своєю чергою, протаранив автомобіль Daewoo. Травми отримали шестеро людей, серед них двоє дітей.

За даними свідків, Трухін мав ознаки алкогольного сп’яніння, але офіційного підтвердження цьому немає. Сам Трухін підтвердив, що перебував на місці ДТП, однак не вказав, чи саме він був за кермом.

Шеф-редактори низки ЗМІ повідомляли, що після публікації новини про ДТП за участю Трухіна на пошту надійшли з невідомої адреси пропозиції “на комерційних засадах” видалити матеріал про інцидент. За видалення новини про Трухіна сайтам пропонували мінімум 200 доларів, залежно від “авторитетності видання”. Загалом новину про ДТП з Трухіним видалили або відредагували, прибравши згадки про нардепа, близько 30 українських медіа.

1 лютого 2022 року “Українська правда” оприлюднила розслідування з відео щодо ДТП за участю нардепа “Слуги народу” Олександра Трухіна. На відео з нагрудної камери поліцейського Трухін говорить правоохоронцю, який прибув на місце аварії: “Сергію, йди сюди. Давай я тихенько зараз у ліс піду. Я з Денисом поговорю. З Монастирським”.

2 лютого Трухіна виключили з партії “Слуга народу”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter