Венедіктова дала ДБР два місяці, щоб “усунути недоліки в роботі” 

Дата: 27 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заслухала звіт в. о. директора Державного бюро розслідувань Олексія Сухачова та його заступників щодо результатів роботи відомства за дев’ять місяців цього року. Вона каже, що є “низка недоліків”, та дала два місяці на їхнє усунення.  

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора. 

Фото: пресслужба Офісу генпрокурора

Так, під час наради окремо йшлося про підсумки діяльності правоохоронних органів у сфері боротьби з корупційними правопорушеннями та стан досудового розслідування в кримінальних провадженнях цієї категорії. 

Венедіктова наголосила, що існує низка недоліків у роботі бюро, серед яких низька кількість проваджень, переданих до суду з обвинувальним актом, недостатній рівень відшкодування встановлених збитків, які завдані кримінальними корупційними правопорушеннями, а також відсутність системного викриття злочинних вертикалей. 

Тож генпрокурорка поставила перед ДБР завдання: за два місяці скорегувати роботу на вказаних напрямах і усунути виявлені недоліки.  

Раніше президент Володимир Зеленський в інтерв’ю BBC HardTalk зазначив, що Венедіктова має “показати результат” до кінця року, інакше він запропонує іншу кандидатуру на її посаду.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter