Велика Британія запроваджує санкції проти родичів Путіна та Аліни Кабаєвої

Дата: 13 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Велика Британія запроваджує нові санкції, під які потраплять родичі президента РФ Володимира Путіна, а також олімпійська чемпіонка Аліна Кабаєва, яку вважають матір’ю кількох його дітей.

Про це йдеться на сайті британського уряду. 

Путін та Кабаєва / REUTERS

“Ми запроваджуємо санкції проти тіньової мережі, яка підтримує розкішний спосіб життя Путіна, та посилюємо тиск на його найближче оточення”, – заявила Ліз Трасс, голова МЗС Британії.

Так, у санкційний список, окрім Кабаєвої, яка з 2014 року очолює Національну медіагрупу, що володіє практично усіма державними ЗМІ в Росії, потрапила її бабуся Анна Зацепіліна. Останню Британія називає бізнес-партнеркою друга Путіна Геннадія Тимченка, який під санкціями ще з 22 лютого.

Колишня дружина Путіна Людмила Очеретна, його двоюрідний брат Ігор та син Ігоря Роман, які є бізнесменами, а ще двоюрідний племінник Михайло Путін та Михайло Шеломов, син двоюрідної сестри російського президента, які теж мають бізнес у Росії, – усі вони також у санційному списку.

Окрім родичів президента РФ, у список потрапили п’ятеро інших бізнесменів із найближчого оточення Путіна. Це Віктор Хмарін, російський юрист, який є “другом і родичем” Путіна, Володимир Колбін, гендиректор “Морського порту Геленджик”, який є сином друга дитинства та партнера Путіна. А також Михайло Клішин, виконавчий директор банку “Росія”, член ради директорів російської страхової компанії “СОГАЗ”, соратник Путіна Олександр Плєхов та Юрій Шамалов, брат колишнього зятя Путіна, який також є президентом “Газофонду” та членом ради директорів “Газпромбанку”.

“Сьогоднішні санкції ізолюють членів сім’ї та фінансистів із найближчого оточення Путіна, посилюючи на нього тиск, оскільки він продовжує своє безглузде вторгнення в Україну”, – підсумували на сайті британського уряду.

6 квітня Мінфін США ввів обмеження проти Катерини Тихонової та Марії Воронцової, доньок Путіна від шлюбу з Очеретною. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter