Велика Британія візьме участь у створенні морського коридору для допомоги жителям Сектору Гази

Дата: 07 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Велика Британія візьме участь у створенні морського гуманітарного коридору для допомоги жителям Сектору Гази: для цього задіють корабель Королівського флоту.

Про це повідомили на офіційному сайті британського уряду.

Сектор Гази. Джерело: REUTERS / Mohammed Salem

Судно з новою допомогою сприятиме становленню міжнародного гуманітарного коридору від Кіпру до Гази, початок якого запланований на травень 2024 року, йдеться у повідомленні.

Міноборони Британії виділить понад 12 мільйонів доларів на доставку допомоги, логістичну експертизу та підтримку обладнання для коридору.

Як наголосив міністр закордонних справ Девід Кемерон, ситуація в Газі жахлива, і перспектива голоду реальна.

“Ми продовжуємо надавати допомогу тим, хто її відчайдушно потребує. Разом із США, Кіпром та іншими партнерами ми встановлюємо новий тимчасовий пірс біля узбережжя Гази”, – сказав він.

Пресслужба британського уряду нагадала, що останніми тижнями Королівські військово-повітряні сили здійснили пʼять десантувань уздовж берегової лінії Гази та доставили понад 40 тонн гумдопомоги, включно із водою, борошном і дитячими сумішами.

Також у повідомленні йдеться про те, що після вбивства гуманітарних працівників World Central Kitchen уряд Великої Британії закликав до термінової реформи механізмів деконфліктації, а також до гарантування безпеки та захисту працівників гуманітарної допомоги.

“Велика Британія, як і раніше, закликає до негайної гуманітарної паузи, що призведе до стійкого припинення вогню, якнайшвидшого способу безпечного повернення заручників додому та збільшення допомоги”, – наголосили в уряді країни.

Раніше ZMINA писала, що в березні цього року Збройні сили Сполучених Штатів Америки десантували гумдопомогу в Сектор Гази, де зростає гуманітарна катастрофа: тоді це відбулося вперше з початку тогорічного загострення бойових дій між Ізраїлем і палестинським терористичним угрупованням ХАМАС.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня 2023 року терористична організація ХАМАС завдала масованого ракетного удару по центральних та південних районах Ізраїлю. Ракетна атака терористів тривала весь день. На ізраїльську територію також зайшли мобільні групи бойовиків, які захопили військову базу й узяли під свій контроль декілька міст.

Цього ж дня Ізраїль зазнав ракетного удару з кількох місць у Газі. Лідер військового крила ХАМАСу заявив, що угруповання розпочало нову операцію проти Ізраїлю. Ізраїльська армія після масованого ракетного обстрілу з боку палестинського анклаву вдарила по території Сектору Гази.

Пізніше Нетаньягу заявив про завершення першого етапу операції “Залізні мечі”, що стала відповіддю на атаку ХАМАСу. За словами очільника уряду, армія оборони Ізраїлю знищила більшу частину сил бойовиків, які вторглися на територію єврейської держави.

Однак попри значні успіхи армії оборони Ізраїлю – ЦАХАЛ – він заявив, що країна вступає в тривалу та важку війну. Зокрема, ізраїльська армія б’є по Газі у відповідь на атаки й заявляє, що вбила “сотні палестинських терористів” під час ударів.

Армія оборони Ізраїлю опівночі 13 жовтня повідомила ООН, що все палестинське населення на північ від Ваді-Гази має переміститися до південної частини Гази протягом 24 годин.

За даними ООН, понад 423 тисячі жителів Сектору Гази залишили свої домівки ще до того, як ЦАХАЛ озвучила цей наказ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter